Saat romutuspalkkiokampanjan aikana 1 500 euron tai 2500 euron hyvityksen uuden auton oston yhteydessä.

Romutuspalkkiokampanja on voimassa 1.1. – 31.8.2018.

Romutuspalkkion voi saada uuden henkilöauton hankintaa varten, jos vie romutettavaksi oman, yli 10 vuotta vanhan auton ja ostaa tilalle enintään 110 g/km hiilidioksidia päästävän ensirekisteröimättömän auton.

Uusille ladattaville hybrideille, täyssähköautoille tai niille autoille, joiden käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani (maa- tai biokaasu), ei aseteta päästörajaa ja romutuspalkkio myönnetään 2 500 euron (valtion osuus 2 000 euroa ja autoalan osuus 500 euroa) suuruisena.

Moderni auto on jopa 50 % turvallisempi ja pienemmällä polttoaineen kulutuksellaan on edullisempi vaihtoehto.

Auton ostajan tarkistuslista romutuspalkkiokampanjassa

1) Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen. Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa Suomen Autokierrätyksen kotisivuilta.

2) Romutuspalkkiolla hankittavan uuden auton ja romutettavan auton pitää olla henkilöautoja. Romutettavan auton pitää olla ensirekisteröity vuonna 2007 tai aiemmin.

3) Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa vuoden 2017 aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.

4) Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty aikavälille 1.1.–31.8.2018.

5) Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.

6) Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutusta.

7) Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 110 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi).

8)Romutettavan auton käyttöönottopäivän on oltava 31.12.2007 tai sitä aikaisempi ajankohta. Auton pitää olla liikennekäytössä romutushetkellä. Lisäksi auton on oltava ollut jonkin aikaa liikennekäytössä vuoden 2017 aikana – tämä edellyttää, että auto on ollut liikennekäytössä vähintään yhden päivän ajan vuonna 2017.

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö hankittavan auton olla uusi?

Hankittavan auton tulee olla ensirekisteröimätön. Romutuspalkkion voi saada myös varastoautoihin ja esittelyautoihin, jos niitä ei ole ensirekisteröity.

Voinko romuttaa autoni jo ennen kokeilun alkua ja lunastaa romutuspalkkion myöhemmin?

Ei, romutustodistuksen ja uuden auton tilaussopimuksen on oltava päivättyjä aikaisintaan 1. päivänä tammikuuta 2018 ja viimeistään 31. päivänä elokuuta 2018.

Voiko romutuspalkkiota hyödyntää, jos uutta autoa hankkiessa jättää vanhan auton vaihdossa?

Kyllä, laki ei sulje vaihtoautojen käyttöä pois.

Pitääkö romutettavaa autoa omistaa jonkun tietyn ajan ennen romuttamista?

Romutettavan auton on oltava ollut romutuspalkkion saajan omistuksessa vähintään vuoden ajan ennen auton romuttamista. Riittää myös, että romutuspalkkion saaja on ollut romutettavan auton haltijana vähintään vuoden ennen auton romutushetkeä, vaikka hän ei olisikaan ollut auton omistaja. Romutuspalkkion saajan on oltava uuden palkkiolla ostettavan auton omistaja tai haltija.

Voiko käyttää useita romutustodistuksia ja saada useita romutuspalkkioita uuden auton hankinnassa?

Romutuspalkkio on laissa sidottu uuden auton hankintaan siten, että yhden uuden auton ostoon voi saada vain yhden romutuspalkkion.

Voiko romutuspalkkion luovuttaa toiselle henkilöllä, esimerkiksi perheenjäsenelle?

Romutuspalkkiota ei ole mahdollista luovuttaa toiselle henkilölle. Uudella autolla voi olla toinen henkilö omistajana tai haltijana kunhan romutuspalkkion saaja on näistä toinen.


Ota yhteyttä

Romuauton poisvienti

Romuauton noutopalvelua voit tiedustella seuraavilta yhteistyökumppaneilta.

Kuusakoski recycling     Stena recycling

 

Lisätietoa romutuspalkkiosta

Uuden auton hankinta